Recito Elböcker.seE-böcker och ljudböcker på författarens och läsarens villkor

Räkna på F-pris

Här kan du räkna på olika F-pris för att se hur avgifterna fördelas och vilken din behållning blir när din e-bok säljs eller lånas ut.

Du bestämmer vad e-bokens återförsäljarpris, F-pris (exkl. moms), skall vara. Varje återförsäljare är fri att sätta sitt eget pris på din bok men varje gång de säljer ett exemplar så skall de betala Recito Förlag det F-pris som bestämts för boken. Av denna inkomst behåller distributören Elib 10% (minst 2 kr och max 10 kr), vi behåller 20% och resterande belopp utbetalar vi till dig. Vi lägger in redovisning i vårt projekthanteringssystem Bookie i början av varje månad så att du genast kan ta del av försäljning och utlåning under den gångna månaden.

Det här är en uppställning av vart det belopp som läsaren betalar för att köpa din e-bok tar vägen. Detta är två exempel som visar två olika scenarion: försäljning till slutkund via återförsäljare och utlåning som e-bok på bibliotek.

PrisÅterförsäljareBibliotek
Kunden betalar (cirka)40,00 kr0 kr
Moms (6%)-2,26 kr0 kr
Återförsäljarens marginal-8,74 kr0 kr
F-pris29,00 kr (bestämmer du)10 kr
Elibs avgift-2,90 kr--
Vår försäljningsavgift-5,80 kr-5 kr
Utbetalas till dig20,30 kr5 kr

Förklaring Återförsäljare: Du bestämmer att e-bokens återförsäljarpris (F-pris) skall vara 29,00 kr exkl moms. På detta F-pris lägger återförsäljaren en egen marginal (typiskt 20-30% men kan variera) som i det här fallet är 8,74 kr. Slutligen läggs 6% moms på priset, vilket blir ytterligare 2,26 kr. Priset som köparen betalar är därmed 40,00 kr. För e-boksexemplar som säljs till F-pris så behåller Elib 2,90 kr och vi 5,80 kr, varefter du får återstoden 20,30 kr.

Förklaring Bibliotek: När ett bibliotek lånar ut din e-bok så betalar Elib ut 10,00 kr till oss, detta delar vi lika så att du får 5,00 kr och vår avgift blir 5,00 kr.

Välj ett eget belopp för F-pris: kr

Intresserad?

Genom vårt system Bookie kan du ställa frågor, skicka eller ta emot filer och göra val beträffande din bok.

Gå till Bookie

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Om du har frågor om utgivningen av din e-bok får du snabbt svar om du använder Bookie men du kan förstås också ringa eller maila oss.